Plusgroep

De plusbegeleiding op de Regenboog bestaat uit het aanbieden van extra uitdagende en verdiepende opdrachten in de klas en één uur per week onderwijs voor meer- en hoogbegaafde leerlingen buiten de klas in de plusgroep. 

In de plusgroep werken de leerlingen vaak projectmatig. Er zijn twee leerkrachten die deze plusgroep begeleiden: Marieke van Luttikhuizen en Johan Nekkers.

Leerlingen aan het woord:

De plusgroep is superleuk. Je leert er veel. Het project is dat je een eiland moet maken en je verveelt je er nooit. Je leert ook goed samenwerken en bouwen. 

We gaan soms op de computer of tekenen en dan nabouwen. En we doen spelletjes zoals de langste baan van 25 dominosteentjes of een knikkerbaan die het langste duurt en we doen steeds iets anders elk jaar. We hebben ook een keer een muurkrant gemaakt en gewekt over de jungle en ridders.

We maken nu een eiland, mijn eiland heet paleneiland, alles staat op palen. Het leukste spel vind ik dat je de gum door moet geven zonder dat iemand het ziet. 

Bij de plusgroep leer je meer en je hebt meer uitdaging bij verschillende vakken. We leren over vakken die je niet in de klas leert, zoals over China. We doen ook spellen om de samenwerking te verbeteren. 

 

We doen verschillende dingen. Vaak hebben we een project waar je ook in de klas aan kan werken, bijvoorbeeld China, uitvindingen of een project maken met een website over een eigen onderwerp. Als je klaar bent met rekenen of taal en je taakbrief kan je hier ook aan werken. Het tangram figuurzagen (project China) was best lastig.