Plusgroep

De plusbegeleiding op de Regenboog bestaat uit het aanbieden van extra uitdagende en verdiepende opdrachten in de klas en één uur per week onderwijs voor meer- en hoogbegaafde leerlingen buiten de klas in de plusgroep. 

In de plusgroep werken de leerlingen vaak projectmatig. Er zijn twee leerkrachten die deze plusgroep begeleiden: Marieke van Luttikhuizen en Johan Nekkers.

Leerlingen aan het woord:

De plusgroep is superleuk. Je leert er veel. Het project is dat je een eiland moet maken en je verveelt je er nooit. Je leert ook goed samenwerken en bouwen. 

We gaan soms op de computer of tekenen en dan nabouwen. En we doen spelletjes zoals de langste baan van 25 dominosteentjes of een knikkerbaan die het langste duurt en we doen steeds iets anders elk jaar. We hebben ook een keer een muurkrant gemaakt en gewekt over de jungle en ridders.

We maken nu een eiland, mijn eiland heet paleneiland, alles staat op palen. Het leukste spel vind ik dat je de gum door moet geven zonder dat iemand het ziet. 

Bij de plusgroep leer je meer en je hebt meer uitdaging bij verschillende vakken. We leren over vakken die je niet in de klas leert, zoals over China. We doen ook spellen om de samenwerking te verbeteren. 

 

We doen verschillende dingen. Vaak hebben we een project waar je ook in de klas aan kan werken, bijvoorbeeld China, uitvindingen of een project maken met een website over een eigen onderwerp. Als je klaar bent met rekenen of taal en je taakbrief kan je hier ook aan werken. Het tangram figuurzagen (project China) was best lastig.

PCBO PlusProgramma

PCBO PlusProgramma

Met het PlusProgramma biedt PCBO Apeldoorn onderwijs op maat voor begaafde kinderen. Alle PCBO basisscholen hebben de ambitie om passend onderwijs te bieden aan meer­ en hoogbegaafde kinderen. Dit is het fundament, de BasisPlus. Op dit fundament staan twee pijlers: de bovenschoolse PlusKlas en de PlusBegeleiding. Met het PlusProgramma biedt PCBO Apeldoorn een antwoord op de begeleidings­ en onderwijs­ behoeften van begaafde kinderen. Van begaafde kinderen wordt vaak gedacht dat zij zich ‘wel zullen redden’. Niets is minder waar: ook deze leerlingen kunnen zórgleerlingen zijn, die vastlopen op hun reguliere basisschool. Het PlusProgramma biedt begaafde kinderen de kans om (weer) met plezier naar school te gaan. Kinderen krijgen de ruimte om zichzelf te zijn, om kennis te verwerven en om hun grenzen te verleggen.

Meer weten? plusbegeleiding@pcboapeldoorn.nl.